Tanjević definitivno vodi Tursku na SP

Boša ponovo na klupi

Tanjević definitivno vodi Tursku na SP

O. Lekić

Bogdan Tanjević vodit će tursku reprezentaciju na ovogodišnjem svjetskom košarkaškom prvenstvu, koje će biti održano u Turskoj od 28. augusta do 12. septembra, javili su turski mediji.

"Biću tu prije Svjetskog prvenstva. Očekujem da ću voditi tursku reprezentaciju u pripremnim utakmicama uoči smotre najboljih svjetskih selekcija, a svakako sam tu tokom Svjetskog prvenstva", rekao je Tanjević prije nekoliko dana za SportSport.ba, a da je bio u pravu pokazuju i posljednje vijesti iz Turske koje govore da će njihov nacionalni tim na SP sigurno voditi ovaj veliki stručnjak.

Stručnjak koji je 1979. vodio Bosnu do naslova evropskih prvaka, povukao se u martu s klupe Fenerbahčea zbog raka debelog crijeva.

Tada je došla u pitanje i njegova funkcija selektora turske reprezentacije. No, Tanjević (63) se dobro oporavlja i spreman je vratiti se na posao.

Po riječima direktora turske reprezentacije Haruna Erdenaya, Tanjević će se priključiti reprezentaciji 1. augusta. Ekipu će do tada voditi Nihad Izić i Orhun Ene.

Turska će na SP-u nastupiti u grupi s Kinom, Obalom Slonovače, Grčkom, Rusijom i Portorikom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti