Tanjević: Nakon SP odlazim sa klupe Turske

Legenda bh. košarke za SportSport.ba

Tanjević: Nakon SP odlazim sa klupe Turske

Legenda bh. i evropske košarke Bogdan Tanjević postaće novi sportski direktor rimske Lottomatice, nakon što je napustio mjesto trenera turskog Fenerbahcea.

Tanjević je, nakon teške bolesti, odlučio napustiti trenersku klubu Fenerbahcea, a sada se priprema za predstojeće svjetsko košarkaško prvenstvo na klupi domaćina Turske.

Nakon smotre najboljih svjetskih košarkaških reprezentacija, Tanjević seli u Rim.

"Da, tačno je. Prihvatio sam mjesto jedne vrste direktora u Lottomatici. Naravno, tek nakon Svjetskog prvenstva, jer se sada želim posvetiti isključivo reprezentaciji Turske i pripremama za smotru najboljih. Ima još mnogo posla, očekivanja javnosti s obzirom na to da smo domaćini su velika i želim prvo završiti taj posao, pa tek onda krenuti dalje", kaže Boša u razgovoru za SportSport.ba.

Šta tačno podrazumijeva vaša nova funkcija u rimskoj ekipi?


"Pa, ja ću tamo biti direktor, dakle osoba odgovorna za rad sa kompletnim klubom, trenerom i igračima. Kao pomoćnika sam zvao provjerenog stručnjaka Draška Prodanovića (nekadašnjeg selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine op.a.) i mislim da možemo napraviti mnogo, ali tek u budućnosti, jer imamo mladu ekipu, sa kojom je potrebno dosta rada", dodao je Tanjević.

Da li će te nakon Svjetskog prvenstva ostati na mjestu selektora Turske?


"Ne, najvjerovatnije odlazim i sa te pozicije nakon Svjetskog prvenstva. Mislim da ću završiti sa trenerskom karijerom. Ponajviše je na to uticala ova moja nedavna bolest, tako da su zaista male šanse da nakon SP ostanem na klupi", zaključio je Tanjević u razgovoru za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.