Tanjević odveo Tursku do zlatne medalje

U finalu bolji od Srbije

Tanjević odveo Tursku do zlatne medalje

M. Maksimović

Domaća reprezentacija Turske predvođena Bogdanom Tanjevićem sa klupe, dohvatila je zlato na Mediteranskim igrama u Mersinu.U finalnom susretu Turska je bila bolja od Srbije 79:62.

Nakon prve četvrtine, domaći košarkaši su se raspucali, do odlaska na odmor Srbija je bila u minutu 17 poena. U nastavku nikakve dileme nije bilo, Turci su odradili svoj posao zahvaljujući trojici košarkaša. Cemal Nalga je ubacio 14 poena, po 13 su dodali Serhat Cetin i Baris Ermis.Kod Srbije je Nikola Kalinić postigao 16 poena, tri više od Miloša Dimića.

Treće mjesto pripalo je Tunisu koji je tijesno 63:58 pobjedio Makedoniju. Presudnim se pokazala treća dionica koju su Tunižani dobili osam razlike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.