Tanjević spašava italijansku košarku
Foto: EPA

Prihvatio se posla

Tanjević spašava italijansku košarku

M. Šljivak

Legenda jugoslovenske košarke Bogdan Tanjević imenovan je nedavno za tehničkog direktora Košarkaškog saveza Italije.

Italijani nisu štedili novac. Tanjeviću su ponudili ugovor koji se ne odbija kako bi košarku u ovoj zemlji vratio na pravi put.

Legendarni Boša se već prihvatio posla. Već je predložio promjene i nada se da bi njegovi prijedlozi uskoro trebali da se prihvate.

"Italijanska liga ima očajna pravila i njih treba što prije promijeniti. Dvojica Italijana uvijek na parketu je idealno rješenje, ali znam da je to jako težak proces promjene. Međutim, rješenje postoji. Trebamo smanjiti broj stranaca. Timovi igraju sa sedam stranih igrača i to je apsurdno. Italijanski košarkaši gotovo da ne igraju pored stranaca, ali ćemo, uvjeravam vas za dvije godine imati pravilo, četiri stranca i osam Italijana u timu. To će biti veoma interesantno vidjeti", poručio je Tanjević.

Popularni Boša je istinska legenda u Italiji. Radio je kao selektor Azzurra od 1997. do 2000. godine i osvojio je zlatno na Eurobasketu 1999. godine u Francuskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi