Tanjević: Vraćam se do doigravanja

Legenda bh. košarke čeka operaciju

Tanjević: Vraćam se do doigravanja

Nakon što se u turskim medijima pojavila informacija kako je legendarni stručnjak Bogdan Tanjević obolio, te da će se povući sa kormila reprezentacije Turske i ekipe Fenerbahcea, kontaktirali smo legendu bh. košarke.

U ekskluzivnom razgovoru za portal SportSport.ba Bogdan Tanjević nam je potvrdio da se zaista povlači sa trenerskog i selektorskog mjesta, ali samo privremeno.

"Da, tačno je da sam bolestan, ali nije ništa strašno i to je normalno za moje godine", kaže, malo i kroz šalu, legendarni trener sarajevske Bosne.

"Još uvijek doktori nisu odredili tačan datum operacija, ali ona će se desiti u narednim danima. Moraću se zbog toga privremeno povući iz trenerskog posla, ali očekujem da ću se vratiti na klupu Fenerbahcea do početka play-offa u turskoj košarkaškoj ligi", potvrdio nam je Tanjević.

Legendi bh. košarke, treneru sjajne generacije sarajevske Bosne, kada su Studenti predvođeni neponovljivim Mirzom Delibašićem, Sabitom Hadžiće, Žarkom Varajićem i ostalima napravili najveći uspjeh u dosadašnjoj istoriji bh. sporta, od srca želimo što skoriji oporavak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.