Tanjević: Vraćam se do Svjetskog prvenstva!

Legenda bh. i evropske košarke za SportSport.ba

Tanjević: Vraćam se do Svjetskog prvenstva!

Legenda bosanskohercegovačke, ali i evropske košarke, Bogdan Tanjević, oporavlja se od operacije i sprema se za povratak na klupu reprezentacije Turske.

Tanjeviću je prije dva mjeseca obolio od tumora, te je morao biti podvrgnut operativnom zahvatu, te se zbog toga morao privremeno povući sa mjesta trenera turske ekipe Fenerbahcea i turske košarkaške reprezentacije.

Međutim, na svu sreću, oporavak teče brže od planiranog, a Tanjević je u razgovoru za SportSport.ba najavio da će se vratiti trenerskom poslu već tokom priprema košarkaške reprezentacije Turske za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje se igra u toj zemlji.

"Dobro je, hvala vam na pitanju i što ste me se sjetili. Oporavak teče sasvim dobro i iznad očekivanja. Trenutno idem na terapije, a počeo sam ići i na treninge. Dobro se osjećam, sve je prošlo bez problema i to je najbitnije", rekao je za SportSport.ba legendarni košarkaški stručnjak.

Kada očekujete povratak na košarkaške parkete?

"Uskoro. Biću tu prije Svjetskog prvenstva. Očekujem da ću voditi tursku reprezentaciju u pripremnim utakmicama uoči smotre najboljih svjetskih selekcija, a svakako sam tu tokom Svjetskog prvenstva", dodao je Tanjević.

Ime Bogdana Tanjevića zlatnim je slovima upisano u istoriju bh. košarke, ali i sporta uopšte. Tanjević je sa trenerske klupe vodio sarajevsku Bosnu do najvećeg uspjeha bh. sporta u istoriji, kada su Studenti u Grenobleu 1979. godine postali evropski prvaci pobjedom nad Emersonom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti