Tanjević: Zadovoljan sam igrom

Zadovoljstvo u redovima Turske nakon druge pobjede

Tanjević: Zadovoljan sam igrom

Reprezentacija Turske jedna je od reprezentacija koja nakon dva kola Mundobasketa ima maksimalan učinak i u takvoj, odličnoj atmosferi, dočekuje sutrašnji veliki, slobodno možemo reći, mitski derbi protiv Grčke.

Tvorac ove nove reprezentacije Turske je naš priznati stručnjak Bogdan Tanjević, koji nakon pobjede nad Rusijom nije skrivao zadovojstvo.

"Ova je utakmica bila slična onoj protiv Obale Slobovače. Igrali smo poput hirurga, operisali smo polako i oprezno. Mislim da smo svoju energiju dobro podijelili na cijelu utakmicu i na kraju završili s dobrim rezultatom", rekao je Tanjević.

Turska je konačno dočekala dobru igru prve zvijezde Heda Turkoglua, koji je s dvije vezane trice prelomio utakmicu i donio pobjedu domaćoj reprezentaciji protiv Rusije.

"Naš je cilj od početka bio da idemo utakmicu po utakmicu. Snažno smo radili. Trener je rekao kako je bitna svaka lopta, svaki poen i svaka sekunda. Igrali smo čvrsto do zadnje sekunde. Znam da sam, sveukupno, napravio nekoliko glupih grešaka. Bila je to za nas dobra utakmica i ja sam sretan zbog pobjede", rekao je najbolji igrač Turske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti