Tanković: Nisam izgubljen za Bosnu i Hercegovinu

Fudbaler AZ Alkmaara se pokajao?

Tanković: Nisam izgubljen za Bosnu i Hercegovinu

Prije nešto više od godinu dana okončana je borba za Muamera Tankovića. Iako je kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko svim silama pokušavao nagovoriti ovog 20-godišnjeg fudbalera da nastupa za BiH, ipak je presudio razgovor sa Zlatanom Ibrahimovićem i to je značilo da smo dobili novog nesuđenog reprezentativca. 

Fudbaler bh. porijekla ubrzo je počeo i zabijati golove u dresu holandskog AZ Alkmaara, no trenutni pad forme uzrokovao je to da Tanković sada traži objašnjena zašto ga više nema u reprezentativnim selekcijama Švedske, ali i da se prisjeti zemlje koju je javno odbio. 

"Nemam ništa protiv selektora Håkana, ali ja sam sada postao mnogo bolji i zreliji fudbaler nego što sam bio dok sam igrao u Fulhamu. Sada me nema nigdje. Jesam li dobio šansu samo zato što me BiH tražila?", pita se Tanković, koji je potom nastavio: 

"Znam da sam i sada interesantan ljudima iz BiH, prate me i bili su već na mojim utakmicama. Ukoliko me odluče pozvati morao bih se zaključati u sobu i dobro razmisliti. Ljudi ne shvataju da imam velike osjećaje kada je u pitanju domovina mojih roditelja, kao što ni selektori Švedske ne shvataju da još uvijek imam mogućnost igrati za BiH", riječi su Tankovića u razgovoru za švedske medije. 

Inače, Tanković je u dosadašnjem dijelu holandskog prvenstva postigao pet golova i upisao četiri asistencije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.