Tanzanija posljednja provjera za Karioke

Prijateljski susret

Tanzanija posljednja provjera za Karioke

E. Škorić

Peterostruki svjetski prvak Brazil će 7. juna gostovati u Tanzaniji, gdje će odigrati svoju posljednju pripremnu utakmicu uoči polaska u Južnu Afriku.

Brazil najprije 2. juna igra sa Zimbabweom, a potom pet dana kasnije sa Tanzanijom. Odigravanje ovog prijateljskog međunarodnog susreta objavili su i čelnici Nogometnog saveza Tanzanije putem službene web stranice.

"Ovo će biti veoma važna utakmica. To će biti posljednja provjera za brazilskog selektora Carlosa Dungu, koji će odlučiti najboljih jedanaest igrača, pa su ljudi iz svih krajeva svijeta zainteresirani za ovu utakmicu", kazao je novinarima Leodegar Tenga, predsjednik tanzanijskog Nogometnog saveza (TFF).

Očekuje se čak 60 članova brazilske reprezentacije u Tanzaniji, od čega 23 igrača na koje će Dunga računati u Južnoj Africi. Tanzanija nije sudionik Svjetskog prvenstva, dok je Brazil jedan od glavnih favorita.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti