Tarik Muharemović velika želja LASK-a

Mladi defanzivac

Tarik Muharemović velika želja LASK-a

Haris Zilić

Mladi defanzivac Tarik Muharemović (18) među najtalentovanijim je fudbalerima u Austriji na svojoj poziciji.

Iako ima tek 18 godina, Muharemović je za tim Wolfsbergera u minuloj sezoni skupio pet nastupa u Bundesligi.

Sjajne igre nisu prošle nezapaženo, a prema pisanjima austrijskih medija Muharemović je na meti LASK-a iz Linza i tim iz Linza ga želi već ovo ljeto vidjeti u svojim redovima.

Trenutna vrijednost ovog fudbalera je 400.000 eura, a u ovom mjesecu je debitovao i omladinske selekcije Bosne i Hercegovine.

Muharemović je karijeru Karntenu, nakon toga je igrao za omladinske ekipe Klagenfurta, WAC-a iz kojeg je 2020. godine prešao u drugi tim Wolfsbergera, ali se odmah sjajnim igrama nametnuo i u seniorsku ekipu ovog austrisjkog bundesligaša.

Talentovani defanzivac Tarik Muharemović je nedavno debitovao za U21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine, iako je imao pravo nastupa i za Sloveniju.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Slovenci su činili sve da Muharemović zaigra za njihovu selekciju, ali je na kraju presudilo srce te se odlučio za zemlju svojih roditelja.

"Da, kontaktirali su nas brojni klubovi. Ali, ne smijemo ni zaboraviti WAC kojem Tarik jako duguje. Moramo razmotriti ima li odlazak u inostranstvo smisla u ovoj ranoj fazi", rekao je Muharemovićev otac za Kronen Zeitung, obzirom da je za ovog fudbalera bilo interes od strane turskih i njemačkih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi