Tatar ponovo junak, Sarajevo bolje od Širokog u derbiju
Bordo tim nastavlja nizati pobjede

Bordo ekipa slavila minimalnu pobjedu

Tatar ponovo junak, Sarajevo bolje od Širokog u derbiju

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Sarajevo je savladalo Široki sa 1:0 u derbi susretu 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Otvoreno se igralo na Koševu od prve minute. Široki je pokazao da nije došao da se brani, pa su u uvodnim minutama bili bolji rival na terenu.

Međutim, Sarajevo je ubrzo preuzelo terensku inicijativu. Oni su bili ti koji su kontrolisali igru, dok je tim sa Pecare šansu čekao iz kontri.

U nekoliko navrata su gosti ozbiljno zaprijetili, ali realizacija im je još uvijek očigledno veliki problem i nisu imali prave završnice.

Zato je Bordo tim iz jedne posve bezazlene akcije stigao do vodstva. Pidro je u 30. minuti fantastično ubacio loptu za Benjamina Tatara, a ovaj je pogodio za prednost Sarajeva od 1:0.

Ništa se značajnije nije desilo do kraja prvog poluvremena, a vrijedi samo izdvojiti slab pokušaj Eliomara za Široki, te jako dobar pokušaj Rahmanovića za Sarajevo, kojeg je Bandić odbranio.

Nastavak donosi nešto slabiju fudbalsku predstavu. Ipak, i pored nešto slabije igre Sarajevo je imalo dvije šanse da poveća prednost. Prvo je udarac Ahmetovića odbranio Bandić, a zatim Hebibović dobro šutira, ali njegov udarac odlazi pored gola.

Sa druge strane Široki je imao veći posjed lopte. Međutim, tim Goce Sedloskog nije napravio previše u ofanzivnom dijelu igre, pa prave šanse pred golom Kovačevića nije bilo.

Priliku da potvrdi pobjedu domaćih imao je Halilović u 85. minuti. Dobro je šutirao, ali goste je spasio Bandić sjajnom odbranom.

Pokušali su gosti da naprave nešto u samom finišu. Nisu u tome uspjeli i na kraju su tri boda ostala na Koševu, a domaći su u finišu propustili nekoliko zicera da dotuku Široki.

Premijer liga BiH, 11. kolo:

Sarajevo - Široki 1:0 (Tatar 30')


SARAJEVO: Kovačević, Pidro, Stanojević, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Adukor, Dupovc, Tatar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŠIROKI: Bandić, Kvesić, Kožul, Barišić, Babić, Eliomar, Ćorluka, Kovačić, Perković, Bagarić, Marković.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AMKO
Brano majstori
28 7
Derdiyok
Pišaaaj po ubicama Benjamineeee
25 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi