Tatomirović raskinuo ugovor, Finci otkrili narednu stanicu?
Srbijanski internacionalac je u dresu Sarajeva odigrao više od 100 zvaničnih utakmica, a s bordo timom je također osvojio prvenstvo i Kup BiH (Foto: EPA)

Bivši kapiten Sarajeva napustio IFK Mariehamn

Tatomirović raskinuo ugovor, Finci otkrili narednu stanicu?

Iako je imao važeći ugovor do kraja 2019. godine, Ivan Tatomirović odlučio je napustiti IFK Mariehamn.

Bivši kapiten Sarajeva je u finski klub stigao u januaru prošle godine, bio je jedan od igrača s najvećom minutažom, međutim na vlastiti zahtjev odlučio je raskinuti ugovor i potražiti novi izazov u karijeri.

Potvrdio je to društvenim mrežama i sam Tatomirović, koji se zahvalio na saradnji trenerima, saigračima i navijačima, a sada već bivšem klubu je također poželio sreću u budućnosti.

Pojedini finski mediji nagađaju kako je Tatomirović dobio ponudu iz Hrvatske, te da bi upravo u susjedstvu mogao nastaviti svoju karijeru, međutim ime kluba, barem zasad, nije poznato.

Tatomirović je u Finskoj pored IFK Mariehamna igrao još za Rovaniemen Palloseuru i Helsinki, dok je ranije nosio dresove Sarajeva, Donjeg Srema i omladinskih selekcija Crvene zvezde.

Veliki trag ostavio u Sarajevu

Ovaj 29-godišnji nogometaš koji je rođen u Beogradu na premijerligaškim terenima je igrao u razdoblju od 2012. do 2016. godine, u dresu Sarajeva je odigrao više od 100 zvaničnih utakmica, a s bordo timom je također osvojio i prvenstvo i Kup BiH.

Od strane navijača Sarajeva je također dobio i priznanje "Ismir Pintol" koje se dodjeljuje najborbenijem nogometašu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi