Nekadašnji kapiten Sarajeva pronašao novi klub
FOTO: EPA

Ostaje u Skandinaviji

Nekadašnji kapiten Sarajeva pronašao novi klub

Ivan Tatomirović, nekadašnji kapiten FK Sarajevo, zamijenio je Helsinki sa RoPS-om. 

Srbijanski fudbaler je nakon napuštanja Helsinkija odlučio ostati još barem jednu godinu u Finskoj, a novi klub u njegovoj karijeri je tamošnji prvoligaš po imenu Rovaniemen Palloseura. 

RoPS je standardan i stabilan član finske Veikkausliige, a čelnici kluba su nakon što je transfer realizovan izrazili zadovoljstvo zbog dovođenja Tatomirovića ističući da se radi o iskusnom i provjerenom defanzivcu. 

Tatomirović će priliku za debi u dresu novog kluba imati 12. aprila, kada RoPS na startu sezone igra protiv tamošnjeg Intera. 

Podsjetimo, Tatomirović je najbolje dane svoje karijere proveo u FK Sarajevo s kojim je osvojio prvenstvo i Kup, a od strane navijača je dobio i priznanje "Ismir Pintol" koje se dodjeljuje najborbenijem fudbaleru. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti