Tek je 2. kolo, a već imamo promašaj sezone u češkoj ligi?
Na njegovu sreću Sparti se ovaj promašaj nije osvetio

Igrač Sparte Prag promašio prazan gol

Tek je 2. kolo, a već imamo promašaj sezone u češkoj ligi?

S. Pašalić

Nova sezona u češkoj 1. Ligi je krenula, a danas su se igrale neke od utakmica 2. kola.

Sparta Prag je doživila šok u 1. kolu na svom stadionu kada je izgubila od ekipe Slovacko sa 2:0, a u ovom kolu je također igrala na svom stadionu, ali je uspjela savladati Jablonec sa 2:0.

Domaći su tokom cijelog meča bili bolja ekipa, a otpor gostiju su uspjeli slomiti u 62. minuti kada je Hlozek pogodio za 1:0.

I nakon toga su se nastavili napadi Sparte koja je u 80. minuti imala priliku da povisi vodstvo, ali je Martin Hašek uspio promašiti prazan gol.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Ipak, to se nije osvetilo domaćinu koji je samo tri minute nakon toga stigao do 2:0 kada je Kanga pogodio.

Sparta Prag je prošlu sezonu završila na trećem mjestu, a ove sezone nakon šest godina konačno želi stići do naslova prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi