Povratak otpisanih: Klub bogate tradicije preskočio još jednu stepenicu, poznati stadion eksplodirao

Odigrali odličnu sezonu

Povratak otpisanih: Klub bogate tradicije preskočio još jednu stepenicu, poznati stadion eksplodirao

H. Zilić

Do samog kraja stigla je i španska Tercera, odnosno Treća liga.

Direktan plasman u Segundu naredne sezone ostvarila je ekipa koja ima bogatu tradiciju u Španiju, a riječ je o Racing Santanderu.

Ekipa sa kultnog El Sardiniera odigrala je fenomenalnu sezonu u trećem rangu, a u klubu ne kriju želju da već u narednoj sezoni krenu u napad na Primeru.

Klub je u moderno vrijeme najveći uspjeh ostvario 2007. godine kada su zauzeli šesto mjesto u prvenstvu, a sezonu kasnije su igrali Kup UEFA gdje su savladali između ostalih i Manchester City sa 3:1.

Kroz klub je prošao veliki broj poznath fudbalera, a svima je u pamćenju ostao zanimljiv napadački tandem Pedro Munitis - Nikola Žigić.

Dres Racinga nosili su između ostalih Ezequiel Garay, Felipe Melo, Yousi Benayoun, Giovani dos Santons, Olof Melberg, Cristhian Stuani, Markus Rosenberg, Fernando Correa...

Ekipa je i jednom bila viceprvak Španije, a u društvu najboljih proveli su 45 sezona, posljednja je bila sezona 2011/2012 nakon čega je došao pad kluba.

Osnovani su 1913. godine, a pomenutu "titulu" viceprvaka Španije osvojili su daleke 1931. godine

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi