Proljetna noć u Toskani, slatki snovi Lombardije i nešto više od igre

Susret vrijedan elite

Proljetna noć u Toskani, slatki snovi Lombardije i nešto više od igre

H. Zilić

Historija, turizam i sve prirodne ljepote utihnut će krajem maja, dok se bude režirala još jedna epska priča najvažnijeg sporednog loptanja na svijetu, tamo na Čizmi u posebnom okruženju romantizma i nekog drugog vremena.

I kakav god bude kraj, koji god epilog sudbina servira, pamtit će se poseban susret u okviru ispisanom na najvažnijem kamenu vrijedne baštine.

Možda bude četvrto buđenje, možda bude pobjeda novog finansijskog sistema i gazdinstva, ali nema sumnje da će jedna priča stati u 180 minuta.

Pouke će biti ogromne. Strpljenje do visina ili neka realnost za nove motiviacione puteve. A jedan put će biti otvoren, samo jedan 29. maja oko 22:30 vodi u elitu, vodi na mjesto gdje ugravirate svoje ime za sva vremena u fudbalskom udžbeniku svoje domovine.

Jedni su tamo bili, ali u neka prošla vremena, posljednji put prije skoro četiri decenije, a njihovi protivnici su u kolotečini vladavine koja bi mogla biti posebna, a za bilo kakav pogled prema velikim vrhovima, potrebno je preskočiti korak, koji je možda i najteži.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Iza legendarnog asfalta gdje je zvuk bolida ispisao najvažnije sportske stranice i tamo u onom svijetu kulturnog, historijskog i prirodnog vrhunca, fudbal će zaustaviti vrijeme.

Proljetna noć u Toskani, obavijena četvrtim buđenje ili milionski šampanjac u najljepšim snovima Lombardije, odgovor ćemo dobiti posljednju nedjelju u maju.

Dok kucali na junska vrata, dok ljeto bude širom otvaralo svoja vrata, Pisa i Monza će nam ponuditi možda i najvažnije finale u historiji Serije B. Jedna karta je za Seriju A, karta koja ima "zlatni papir".

Krivi toranj u Pisi pada u sjenu svojih fudbalskih ratnika, a legendarni asfalt Formule 1, bit' će zaboravljen na 180 minuta u kojima će Silvio Berlusconi pokušati da dohvati ličnu krunu apeninske fudbalske filozofije.

Opis nije dostupan.

To će biti trenuci inspiracije, trenutak borbe, nepredvidljivog sudara dva različita tima, dvije različite filozofije, dva različita sistema. Onaj iz Toskane koji se ponovo probudio 2009. godine i onaj sa sjevera Italije kao grubi odgovor na prošlost.

Pisa - Monza, dvomeč za ulazak u Seriju A, 26. i 29. maja, susret koji će se pamtiti, barem tako kažu najavna slova navijačkih i novinarskih redova na Apeninima.

Onda i nama preostaje da uživamo i pripremimo se za prave ljetne vrućine.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Bez veze ili bolje reci koga to zanima
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi