Ovo se ne pamti: Primili najmanje golova, a ispali iz lige
Foto: EPA

Gdje je Gattuso, tu je šou

Ovo se ne pamti: Primili najmanje golova, a ispali iz lige

Ako ste mislili da je nemoguće da tim koji prima najmanje golova u ligi ispadne iz lige, grdno ste se prevarili.

To je pošlo za rukom ekipi Pise, koju sa klupe predvodi legendarni Gennaro Gattuso, koja je zvanično ispala iz Serije B.

Gattuso, čija se fudbalska filozofija u vrijeme igračke karijere pretežno svodila na opstrukciju protivničkih napada, je sa svojim fudbalerima mnogo radio na defanzivnom planu, ali ofanzivni je zaista bio katastrofalan i rezultat svega je ispadanje u treću ligu.

Pisa je na 40 utakmica upisala šest pobjeda, 14 poraza i 20 remija uz gol razliku 23 data i 33 primljena gola, po čemu je ovaj tim daleko najbolji u cijeloj ligi. Poređenja radi, Pisa je primila tri gola manje od prvoplasirane ekipe SPAL-a, ali je i zabila čak 40 pogodaka manje. 

Od društva iz donjeg dijela tabele, Pisi nema ravnih po pitanju primljenih golova jer su svi primili 15-ak golova više, ali istovremeno su sve ekipe koje se bore za opstanak i postigle mnogo više pogodaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ja sam glavni krivac. Napravio sam nekoliko grešaka i jedino sam ja odgovoran. Kažu da su fudbaleri igrali protiv mene, ali to su gluposti. Nikad nisam vidio da neko igra protiv trenera ili kluba", poručio je Gattuso, kojeg su Italijani optužili za "antifudbal" iako je forsirao formaciju 4-3-3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi