Tema sastanka: formiranje udruženja klubova

Dolazi delegacija FIFA i UEFA

Tema sastanka: formiranje udruženja klubova

Za sutra je planirana nova posjeta visoke delegacije UEFA i FIFA Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

Članovi Komiteta za normalizaciju i ambasadori N/FSBiH održaće sastanak sa delegacijom FIFA i UEFA u sastavu Eva Pasquier i Marcel Benz. Na dnevnom redu je Izvještaj Komiteta za propise o postupku harmonizacije statuta, priprema za redovnu Skupštinu N/FSBiH, zatim izborne procedure, kao i druge teme. Ovaj sastanak će se održati u hotelu Art u 13:30 sati.

Dan kasnije, u petak, u 9 sati, u hotelu Evropa će biti održan sastanak na kojem će pored članova Komiteta za normalizaciju i ambasadora N/FSBiH, te predstavnika FIFA/UEFA, prisustvovatio predsjednici i direktori klubova Premijer lige BiH. Najvažnija tema će biti inicijativa za osnivanje udruženja klubova, ali će biti govora i o sponzorstvu Premijer lige, sredstvima za razvoj omladinskog fudbala i ostalim aktuelnim pitanjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.