Teodosić: Bogdan je najveći talenat u posljednih 10 godina

Hvalio suigrača

Teodosić: Bogdan je najveći talenat u posljednih 10 godina

Miloš Teodosić, playmaker srbijanske reprezentacije i moskovskog CSKA, bio je prepun riječi hvale na račun svog mlađeg reprezentativnog kolege Bogdana Bogdanovića.

"On je talenat kakvog nismo imali u posljednjih deset godina. Pokazao je kakav je šuter protiv Grčke, oni će ga posebno zapamtiti. Bogdan je nevjerovatan", rekao je Miloš Teodosić.

Bogdan Bogdanović je zabio Grcima 21 poen uz nekoliko spektakularnih trojki, ali mladi ljubimac Grobara nije od toga pravio neku posebnu priču.

"Nisam uradio ništa specijalno. Imao sam mnogo samopouzdanja i neke otvorene šuteve, a ja sam samo preuzimao odgovornost na sebe u tim momentima jer sam osjećao da sam potreban suigračima i to je sve", rekao je Bogdan.

Bogdanović je ovog ljeta iz Partizana otišao u NBA gdje je draftovan od strane Phoenixa, ali će u narednom periodu biti član turskog Fenerbahcea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.