Teodosić: Osjećam se potpuno spreman

Teodosić: Osjećam se potpuno spreman

U posljednja dva dana se pojavila informacija kako je prvi play Srbije Miloš Teodosić povrijeđen i da nije sto posto spreman za duel sa Špancima, što su Španci ocjenili kao "foliranje" sa srpske strane kako bi se zavarao protivnik.

Međutim, odlični play, koji je protiv Hrvatske totalno podbacio, osjeća se spreman za utakmicu četvrtfinala protiv svjetskih i evropskih prvaka. Povreda šake je prošlost, pa bi Teodosić večeras mogao biti jedan od ključnih igrača velikog dvoboja.

"Osjećam se sjajno. Nije to ni toliko važno, ne mislim da sam ja najveća opasnost, niti jedan igrač odlučuje velike mečeve. Spreman sam maksimalno, žao mi je što to nisam pokazao protiv Hrvata, ali ću sigurno to pokazati Španiji", kaže play Olympiakosa.

"Najvažnija i najteža utakmica na prvenstvu, svi znamo kakvi su Španci ekipa. Imali smo dovoljno vremena da se spremimo kvalitetno, na utakmici ćemo dati sve od sebe. Od našeg posljednjeg dvoboja mi smo iskusniji za godinu dana. Samo da pokažemo pravo lice i agresivnu igru koja nas je krasila. Ako budemo igrali tako, imaćemo dobar rezultat".

Za razliku od prethodnih godina kada su Španci više igrali na visoke igrače, sada je situacija malo drugačija. Zbog izostanka Gasola, Sergio Scariolo danas više pažnje posvećuje igri vanjske linije u kojoj dominiraju Navarro, Rubio i Fernandez.

"Oni su kao tim izvanredni i stvarno nijednog igrača ne bih mogao da izdvojim kao nekog ko pravi razliku. Međutim, moramo da gledamo prije svega našu igru. Spremni smo da odigramo sjajnu utakmicu. Svakako da su oni favoriti, to nam i odgovara",zaključio je Teodosić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.