Teplice bez Mahmutovića gube korak, pogodak Crnkića

Gambrinus liga Češke

Teplice bez Mahmutovića gube korak, pogodak Crnkića

Veliko iznenađenje priredili su igrači Znojma koji su večeras na gostujućem terenu porazili tim Teplica rezultatom 3:1. 

Domaći tim meč je dočekao kao izraziti favorit, ali tu ulogu na samom terenu nisu uspjeli opravdati, pa su bodovi zasluženo otišli u Znojmo.

Bh. internacionalac Nermin Crnkić postigao je vodeći gol za goste u 21. minuti utakmice, a do pauze pogađao je i Vasicek koji je povećao prednost Znojma.

Litsingi je iz penala smanjio rezultat dvadeesetak minuta prije kraja, ali to je bilo sve od domaćina koji je kapitulaciju potpisao i u 78. minutu kada je konačnih 1:3 postavio Hrosovsky.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

U domaćem timu zbog povrede nije bilo Aidina Mahmutovića, Admir Ljevaković igrao je svih 90 minuta zaradivši javnu opomenu, dok je Aldin Čajić meč odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Na drugoj strani Nermin Crnkić zamijenjen je dvadeset minuta prije kraja utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.