Teplice poražene od Jihlave, pogađali Mahmutović i Mešanović

Češka Synot liga, 13. kolo

Teplice poražene od Jihlave, pogađali Mahmutović i Mešanović

Fudbaleri Jihlave u 13. kolu češke Synot lige uspjeli su u gostima nadigrati momčad Teplica i na kraju slaviti rezultatom 3:2.

Goste je u vodstvo nakon asistencije Mešanovića doveo Kukol, da bi Teplice u 54. minuti preokrenule preko Mahmutovića.

U nastavku utakmice vidjeli smo napadačku igru s obje strane, pa je tako Jihlava u 67. minuti opet povela, a realizator pogotka bio je Kucera.

Nakon deset minuta domaći tim zahvaljujući pogotku Jablonskyja dolazi opet do izjednačenja, a onda je navijačima Teplica hladan tuš priredio Mešanović koji je tako Jihlavi donio četvrtu ovosezonsku pobjedu. 

Teplice se sada nalaze na osmoj poziciji u češkom prvenstvu s osvojenih 18 bodova, dok je Jihlava na 12. mjestu sa četiri boda manje.

Synot liga, 13. kolo

Teplice - Jihlava 2:3 (Mahmutović 54., Jablonsky 76. / Kukol 40., Kucera 67., Mešanović 83.)

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.