Teplice poražene u derbiju, Ljevakoviću 90 minuta

Gambrinus liga, 17. kolo

Teplice poražene u derbiju, Ljevakoviću 90 minuta

Nakon duge pauze nastavljena je i češka Gambrinus liga, čiji nastavak po dobrom neće pamtiti sastav Teplica koji je u okviru 17. kola poražen na gostovanju kod Dukle sa 3:1.

Mjesto u početnom sastavu gostiju našao je i Admir Ljevaković, ali derbi između ekipa koje su nakon jesenjeg dijela šampionata zauzimale četvrto odnosno treće mjesto na tabeli odlučen je već nakon prvih 45 minuta.

Praški sastav je furiozno otvorio utakmicu, a već nakon osam minuta igre Dukla je golom Maresa stigla u vodstvo od 1:0. Na 2:0 je u 20. minuti povisio Pospech, upravo na proigravanje strijelca prvog gola za domaćine. 

Sudbinu Ljevakovićevog tima, za koji nastupa i Aidin Mahmutović koji se oporavlja od teške povrede ligamenata koljena, zapečatio je Hlinka pogotkom šest minuta prije kraja prvog poluvremena.

Upravo je strijelac posljednjeg gola za domaće, bio i strijelac jedinog gola za goste i to pet minuta prije kraja kada je Hlinka pogodio vlastitu mrežu za konalnih 3:1.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

U sastavu Teplica nije bilo ni U-21 reprezentativca BiH Aldina Čajića koji je ove zime najavio da napušta redove češkog kluba.

Gambrinus liga, 17. kolo:
Dukla - Teplice 3:1 (Mares 8, Pospech 20, Hlinka 39 / Hlinka 85 (AG))

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.