Teplice srušile prvaka, sjajna asitencija Mahmutovića

Češka liga

Teplice srušile prvaka, sjajna asitencija Mahmutovića

Edmir Škorić

U derbiju 12. kola češkog šampionata Teplice su srušile aktuelnog prvaka, ekipu Plzena.

Teplice su ugostile Plzen i na kraju borbenom igrom ostvarile osmu prvenstvenu pobjedu, te došle na drugo mjesto, preskočivši upravo današnjeg protivnika.

Trenutno Teplice imaju 26 bodova, bod više od Plzena, dok vodeća Sparta ima pet bodova više i utakmicu manje.

Naravno, malo ko je očekivao da će Teplice imati ovakve rezultate nakon prošle sezone u kojoj su se borili za opstanak.

Aidin Mahmutović, bh. internacionalac, nije nastavio golgetersku seriju, no itekako je zaslužan za pobjedu. 

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Majstorski je centrirao s desne strane, a Nivaldo glavom loptu poslao iza leđa Kozačika za konačnih 1:0. Naš nogometaš je u 65. minuti dobio žuti karton zbog simuliranja u protivničkom šesnaestercu, a u 90. minuti imao je stopostotnu šansu, kada je Kozačik istrčao s gola, no Mahmutović je sa 30-ak metara pucao pored praznog gola.

Mahumtović je igrao svih 90 minuta, baš kao i Admir Ljevaković, dok je mladi bh. reprezentativac Aldin Čajić ostao na klupi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.