Ter Stegen priznao: Htio sam napustiti Barcelonu...

Njemački golman

Ter Stegen priznao: Htio sam napustiti Barcelonu...

Njemački golman Marc-Andre ter Stegen priznao je da je u jednom trenutku karijere razmišljao da napusti Barcelonu.

Ter Stegen je stigao u Barcu 2014. godine i nekoliko godina se borio sa Claudiom Bravom kada je u pitanju mjesto prvog čuvara mreže katalonskog tima.

U jednom trenutku je odlučeno da će Nijemac braniti susrete u La Ligi, a Čileanac u ostalim takmičenjima. To se nije svidjelo Ter Stegenu.

"Bravo i ja smo se nosili dobro sa situacijom oko borbe za prvog golmana. On je sjajan golman koji je zaslužio mjesto na golu u to vrijeme. Trener to nije htio da mijenja jer je imao golmana koji u ligi radi sjajne stvari".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Naravno, počnete onda da razmišljate o svojoj budućnosti, jer je igranje najvažnija stvar. Nije mi bilo lakše ni kad mi je trener rekao da ću ja braniti u ligi, a Bravo u ostalim takmičenjima. To nije ono što sam ja htio. Tokom 2016. godine sam razmišljao da napustim Barcelonu. Onda je Barcelona donijela odluku i odlučila se za mene. Mislim da sam joj se do sada odužio na golu dobrim partijama", rekao je Nijemac.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi