Sjajne vijesti iz Mostara: Postavljen teren na stadionu Veleža

Krenulo je

Sjajne vijesti iz Mostara: Postavljen teren na stadionu Veleža

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

Odlične vijesti danas nam dolaze iz Mostara.

Naime, stadion Veleža prvi je u Premijer ligi na kojem je postavljen novi hibridni travnjak u sklopu najznačajnijeg projekta Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koji se radi u saradnji sa UEFA-om i lokalnim zajednicama.

U "moru" ne tako dobrih vijesti u posljednje vrijeme vezanih za bh. fudbal, ova iz Mostara dolazi kao pravo osvježenje i sasvim sigurno kada se projekat finišira, biće to historijski dan za naš fudbal.  Pored travnjaka u Mostaru očekuje se da ubrzo travnjaci budu postavljeni na stadionima u Banjoj Luci, Tuzli i Sarajevu.

Dakle, travnjak je postavljen, a u toku je spajanje dijelova travnjaka što bi trebalo biti gotovo u naredna dva ili tri dana. Paralelno s tim, kopaju se i temelji za postavljenje golova, kao i kanalići za odvodnjavanje.

Nakon toga, planirano je da se postave i nove, moderne, klupe za rezervne igrače i službena lica.

Utakmica između Veleža i Posušja odigrat će se u Gabeli, dok bi prvi meč Velež na svom stadionu koji ima novo ruho trebao odigrati 5. oktobra i to protiv gradskog rivala Zrinjskog. Radi se o zaostaloj utakmici.

Naš fotoreporter danas je bio na stadionu Rođeni i zabilježio kako to sve trenutno izgleda, a što i vi možete vidjeti u priloženoj fotogaleriji.

Oglasi

Vidjet ćemo da li će izabranici Amara Osima na svom novom travnjaku krenuti redati bolje rezultate. U posljednjih sedam utakmica imaju samo jednu pobjedu, ali i samo jedan poraz uz pet remija.

Trenutno se mostarski tim nalazi na osmom mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine s 12 osvojenih bodova iz deset utakmica uz gol razliku 11:9. Rezultat je to s kojim navijači Veleža nisu zadovoljni nakon igranja u Evropi i osvajanja Kupa Bosne i Hercegovine, ali mogu ih ohrabriti igre u posljednjih par utakmica, te sve bolji zdravstveni bilten ekipe. 

Podsjetimo, u posljednjoj utakmici Velež je imao više od igre protiv Sarajeva u utakmici koja je igrana prije dva dana u Gabeli, no pobjeda je izostala, završeno je 1:1.

Naredni meč planiran je za prvi oktobar, a radi se o već spomenutoj utakmici 12. kola u kojoj će Osim i njegovi izabranici  u Gabeli dočekati Posušje. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Terena što se tiče, radi se još na Koševu (Sarajevo), Tušnju (Tuzla), te Gradskom stadionu u Banjoj Luci, a infrastrukturu poboljšavaju i Sloga (Doboj), Igman (Konjic) i Posušje.

No, to nije sve, odnosno IO Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem odlučio je da se po završetku rekonstrukcije travnjaka na terenima gdje se trenutno vrši, odmah krene i sa rekonstrukcijom travnjaka na stadionima Širokog Brijega, Posušja, Leotara i Sloge iz Doboja i za ovaj projekat čelnici bh. fudbala sasvim sigurno zaslužuju svaku pohvalu i za nadati se da će se u budućnosti raditi i na rekonstrukciji travnjaka u nižim ligama, prije svega u Prvoj ligi FBiH i Prvoj ligi RS.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Ne postoji velez. Ova politicka igracka i starleta iz vrapcica nema nikakve veze sa fudbalom ni sportom.
10 19
SarajFK
Cuj iz Mostara… hahahahhahahahhahahahhahahahha
6 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi