Terry: Moramo početi pobjeđivati
Kapiten Terry diže moral

Kriza u Chelseu

Terry: Moramo početi pobjeđivati

Eldar Ganibegović

Nakon razočaravajućeg ramija protiv Hulla, mnogi već otpisuju Chelsea. Fudbalski kritičari su uvjereni kako će Chelsea ponovo biti klub sredine tabele, a navijači već traže ostavku Luiza Felipea Scolarija.

Kapiten nogometaša Chelsea John Terry pokušao je podignuti moral ekipe u nastavku sezone pozvavši na opću mobilizaciju u klubu.

Chelsea je ove sezone na Stamford Bridgeu u 13 odigranih utakmica prosuo čak 16 bodova, a posljednjim posrtanjem protiv Hulla pao je na četvrto mjesto na tabeli i za vodećim Manchester Unitedom zaostao pet bodova, s tim da United ima i dvije utakmice manje.

- Velika nas iskušenja čekaju u nastavku sezone. Svi zajedno moramo upregnuti sve snage i osvojiti neki trofej ove sezone. Moramo početi pobjeđivati i vratiti se u utrku za naslov prvaka. Sada nas čekaju važne utakmice protiv Aston Ville i Arsenala i u njima moramo dokazati snagu našeg karaktera - rekao je kapetan Chelsea.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.