Terry stao u odbranu Anelke

Terry stao u odbranu Anelke

Edmir Škorić

Stoper engleske nogometne reprezentacije John Terry ističe kako njegov klupski suigrač Nicolas Anelka nije trebao biti potjeran, te tvrdi da je to pogreška Francuza.

Podsjetimo, Nicolas Anelka je potjeran iz reprezentacije Francuske nakon incidenta koji se dogodio na poluvremena susreta Francuske i Meksika (0:2). Navodno je napadač Chelseaja verbalno vrijeđao selektora Raymonda Domenecha.

"Vidim da su ga poslali kući jer je rekao svoje mišljenje, a možda će i nekoga od nas (engleskih igrača) poslati kući nakon večernjeg sastanka", kazao je Terry, te dodao:

"Nico je zaista dobar momak. Prije nego li je došao u Chelsea puno se toga negativnog pisalo o njemu, ali on je sjajna osoba i sjajan nogometaš. Nico je tih momak, ali dovoljno je dugo u nogometu i da mi ima što za reći, stao bih i poslušao ga što će reći jer je sjajan igrač. Očito je da su u francuskoj reprezentaciji donijeli pogrešnu odluku."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.