Terzić i Doborac upisali nove bodove

Slovensko rukometno prvenstvo, 21. kolo

Terzić i Doborac upisali nove bodove

Adnan Beganović

Pred nastupajuće kvalifikacione utakmice rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine sa Srbijom, naši reprezentativci Mirsad Terzić i Damir Doborac, u 21. kolu slovenskog prvenstva, zabilježili su sigurne pobjede.

 Celje je gostovalo kod Merkura, kojeg sa klupe predvodi nekadašnji trener Bosna SO, Gregor Cvijič. Rezultat je glasio 28:22, a Terzić je postigao 4 gola. Najefikasniji igrač susreta bio je Edi Kokšarov, koji je mrežu Merkura zatresao 9 puta.

 

Cimos Koper, našeg Damira Doborca, na svom parketu je ugostio Jeruzalem i zabilježio ubjedljivu pobjedu (32:21). Doborac je postigao 2 gola, dok je nesuđeni reprezentativac naše države, Bojan Skoko, tri puta tresao mrežu gostiju.
Adnan Harmandić sa svojim Gorenjem utakmicu 21. kola igra u nedjelju (17 sati), a protivnik Gorenja je ekipa Trimo Trebnja.

Rezultati, 21. kolo
Cimos - Jeruzalem 32:21, Merkur - Celje PL 22:28, Ribnice - Krka 28:24, Slovan - Prevent 27:21, Trimo - Gorenje (17).

Poredak
Cimos 33 bodova, Gorenje 30 (meč manje), Celje PL 27, Slovan 21, Trimo 20 (-1), Prevent 20, Ribnice 19, Jeruzalem 16, Merkur 11, Rudar 8, Krka 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.