Rukometaši otputovali u Katar

Terzić: Nadam se da ću opet zaustaviti Lazarova

Jedan od iskusnijih bh. reprezentativaca, Mirsad Terzić, također vjeruje u dobar rezultat naše rukometne reprezentacije na Svjestkom prvenstvu u Kataru.

Naši rukometaši danas su otputovali u Katar, a očekivanja su velika od Svjetskog prvenstva iako će biti jako teško proći grupu.

"Očekujemo da se dobro spremimo, da iskoristimo utakmice na pripremnom turniru i da se igrači naviknu na klimu u Kataru. Osim toga, utakmice će nam dobro doći da se fizički nadopunimo", rekao je Terzić prije odlaska u Katar, dodavši:

"Nadam se prvoj pobjedi u meču sa Iranom, a onda je sve moguće. Tražiti dobar dan protiv Austrije, odnosno Makedonije za prolazak u drugi krug. Da li ćemo uspjeti, ostaje da vidimo".

Terzić će u prošlosti znao da zaustavi najboljeg makedonskog igrača Kiru Lazarova, s kojim će "imati posla" i u Kataru.

"Ne bih o pojedincima. Lazarov je strašan igrač, to govore njegove statistike, ali ne bih generalizirao odnos mene i njega, jedan na jedan. Znamo se dugo godina, možda smo trebali par godina i igrati zajedno u Zagrebu, ali eto nije nam se dalo. Nadam se da ću zaustaviti Lazarova kada budemo igrali protiv Makedonaca. On je strašan igrač, nikad se ne zna", dodao je Terzić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.