Terzić: Najveća želja mi je napraviti nešto sa repkom

Sjajan u pobjedi Veszprema nad Kielom

Terzić: Najveća želja mi je napraviti nešto sa repkom

Adnan Beganović

U 4. kolu Lige prvaka Veszperem je na domaćem terenu sa 31:30 savladao Kiel, a sjajnu partiju u dresu mađarske momčadi pružio je naš reprezentativac Mirsad Terzić.

Nakon što su skinuli skalp Atletico Madridu, rukometaši Veszprema sinoć su isto uradili i Kielu. Naš reprezentativac, Mirsad Terzić. četiri puta se upisao u listu strijelaca i bio je jedan od najzaslužnijih za veliku pobjedu Veszprema.

"Ostvarili smo veliku pobjedu, jako bitnu za ovu novu ekipu i budućnost kluba. Međutim, sezona je jako duga, ima još mnogo da se igra. Nadamo se da nećemo imati mnogo oscilacija u igri, te da ćemo zadržati ovaj nivo igre i na proljeće", prenosi Balkan-handball.com izjavu našeg reprezentativca i igrača Veszprema.

Krajem mjeseca naš nacionalni tim u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igrat će protiv Austrije, dok je početkom novembra na rasporedu duel sa Srbijom.

"Čekaju nas dvije teške utakmice protiv Austrije i Srbije. Teško je bilo šta prognozirati. Stalno smo neka nova ekipa, stalno smo na početku. Uvijek imamo dobre igrače, ali je uvijek neka frka. Nikako da napravimo kontinuitet. Toliko želja imam da napravim nešto sa reprezentacijom, a toliko razočarenja. Volim da igram za nacionalni tim, nadam se da će biti bolje", zaključio je Terzić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.