Terzić operisan u Sloveniji
Terzić, najvjerovatnije, izgubljen do kraja kvalifikacija

Teško se povrijedio na treningu Celje PL

Terzić operisan u Sloveniji

Mirsad Terzić, reprezentativac Bosne i Hercegovine i jedan od naših najboljih rukometaša večeras je operisan u Sloveniji.

On je na treningu svog tima Celje Pivovarna Laško povrijedio šutersku ruka, odnosno pukli su mu ligamenti dva prsta.

Nakon operacije osjeća se dobro, a što je potvrdio u telefonskom razgovoru i Smaji Karačiću, generalnom sekretaru Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Prema prvim procijenama ljekara, Terzićeva rehabiltacija trajaće najmanje četiri sedmice, a poslije pomenutog perioda će početi lagano trenirati. Kako su rekli u RS BiH, Terzić će za naš nacionalni tim, najvjerovatnije, biti izgubljen do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo „Austrija 2010“.

Terzić je, prema najavama iz „dežele“ od prije nekoliko dana, na ljeto trebao potpisati ugovor sa mađarskim Vezspremom. Međutim, shodno novoj situaciji u kojoj se našao to više niko ne pominje, mada je on najavio kako sigurno neće ostati u Celju.

Osim Vezsprema, za usluge ovog sjajnog rukometaša zainteresovan je i španski Ademar Leon, ali Terzić je puno bliže seobi u Mađarsku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.