Terzićev Veszprem osvojio treće mjesto
Foto: EPA

Pobjeda nad Barcelonom

Terzićev Veszprem osvojio treće mjesto

Rukometaši mađarskog Veszprema su danas u susretu za treće mjesto Lige prvaka savladali Barcelonu rezultatom 34:30.

Veszprem je od starta utakmice bio u prednosti, a prvi put se ozbiljnije 'odlijepio' kada je poveo sa 9:5. Barcelona se vratila u igru, a Veszprem je u finišu prvog poluvremena došao do vodstva 18:17 s kojim se i otišlo na odmor.

U nastavku utakmice, Barcelona je stigla do 22:22 ali onda je uslijedila velika serija Mađara koji su napravili 5:0, poveli sa 27:22 i u tim trenucima riješili pitanje pobjednika. Barcelona se pokušala vratiti, ali nije išlo pa je Veszprem na kraju slavio sa 34:30.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Palmarsson i Ugalde sa po šest golova, a Lekai je dodao pet. Barcelonu su predvodili Entrerrios i N'guessan sa po pet golova, dok su Arino i Rivera dodali po četiri gola. Lazarov se samo dva puta upisivao u strijelce.

Važnu ulogu u pobjedi Veszprema imao je i naš reprezentativac Mirsad Terzić, koji se nije upisivao u strijelce, ali je vrlo dobro obavio svoje odbrambene zadatke.

Liga prvaka, susret za 3. mjesto:

Veszprem - Barcelona 34:30 (18:17)

Veszprem: Alilović, Ancsin 1, Blagotinšek, Gajić 2, Ilić, Ivansik, Lekai 5, Marguc, Mikler, Nagy 4, Nilsson 2, Palmarsson 6, Rodriguez, Sulić, Terzić, Ugalde 6

Barcelona: Arino 4, Entrerrios 5, Jallouz 3, Jicha, Lazarov 2, Mem 1, Morros 1, N'guessan 5, Noddesbo, Perez de Vargas, Ristovski, Rivera 4, Saubich, Sorhaindo, Syprzak 1, Tomas.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi