Teška odluka: Salihamidžić uručio otkaz bivšem saigraču

Na insistiranje Juppa Heynckesa

Teška odluka: Salihamidžić uručio otkaz bivšem saigraču

Sportski direktor Bayern Munchena i bivši bh. reprezentativac Hasan Salihamidžić je jučer dobio vjerovatno najteži zadatak otkako je na ovoj poziciji u bavarskom klubu.

Salihamidžić je morao uručiti otkaz dosadašnjem pomoćnom treneru Willyju Sagnolu, koji se na Allianz Areni zadržao samo četiri mjeseca i to iz razloga što je tako želio trener Jupp Heynckes.

"Ovo je bila teška odluka, ali novi trener Jupp Heynckes je želio svoje ljude od povjerenja u stručnom štabu. Nismo imali izbora i morali smo se rastati od Sagnola, kojem želim svu sreću u životu i karijeri. Teško mi je bilo saopštiti Sagnolu ovu vijest, ali tako je. Obojica smo profesionalci, to je posao", rekao je Salihamidžić u izjavi za njemačke medije.

Willy Sagnol je legendarni fudbaler Bayerna koji je bio pomoćnik Carla Ancelottija, a nedavno je vodio i jednu utakmicu kao glavni trener (Hertha, 2:2). Dolaskom Heynckesa, Sagnol je ostao bez posla i na njegovo mjesto će uskoro stići novi pomoćni trener, kojeg u Bayernu sigurno već znaju iako ga još nisu zvanično predstavili.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hasan Salihamidžić i Willy Sagnol dugo su bili saigrači i članovi su zlatne generacije Bavaraca koja je 2001. godine osvojila Ligu prvaka. Pored toga, osvojili su još mnogo trofeja u Njemačkoj.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi