Teška pobjeda bh. juniora
Bh. juniori bez poraza

Juniorsko EP B Divizije

Teška pobjeda bh. juniora

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH teškom mukom nadigrala je vršnjake iz Danske rezultatom 80:74 u meču 4. kola Grupe A Evropskog prvenstva B Divizije koji se održava u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Naši mladići su do trijumfa stigli tek u finišu meča, a cijelo vrijeme imali su zaostatak, koji, istini za volju, niti jednog trenutka bio dvocifren.

Danska je nakon prvog perioda vodila sa 24:18....

Sredinom druge dionice došli smo na - 26:26, ali su do kraja poluvremena Danci ponovo preuzeli konce igre u svoje ruke i nakon 20 minuta na semaforu je stajalo 40:37.

Slično je bilo do pet minuta prije kraja. Tada su izabranici trenera Ivana Velića ubacili u petu i ostvarili četvrtu pobjedu u nizu.

Prvo ime u našem timu bio je Buza sa 13 poena i 6 skokova, a dobru partiju pružili su Crnalić (12) i Demić (11).

U preostala dva meča naše Grupe Mađarska je nadigrala Norvešku sa 93:51, a Estonija Bjelorusiju (75:74).

Na tabeli Grupe A vodi BiH sa omjerom 4-0. Slijede: Mađarska i Estonija 3-1, Norveška i Danska 1-3, te Bjelorusija koja ima 0-4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti