Teška pobjeda Francuza

Portorikanci konačno slavili

Teška pobjeda Francuza

U dvije utakmice trećeg kola Mundobasketa u okviru grupa C i D pobjede su upisale reprezentacije Francuske i Portorika, dok su poraženi Kanada, treći poraz, i Kina, drugi. Francuska ima sve pobjede, Portoriku je ovo bila prva.

Francuska je došla i do treće pobjede, ali izabranici Vincenta Colleta ponovo nisu briljirali, opet su zavisili od raspoloženja jednog pojedinca, ovaj put Nicolasa Batuma, koji je upisao 24 poena i 7 skokova. Pored njega solidni su bili Mickael Gelabale i Boris Diaw sa po 8 poena, ostali jako loši. Ipak, i samo trojica su bila dovoljna za pobjedu nad Kanadom (68:63)

Prvo poluvrijeme je bilo jako loše s obje strane. Prva dionica je zavšrila 13:13, a poluvrijeme 28:28. U nastavku je bila nešto bolja igra, ali sve u svemu utakmica dvije prijateljske zemlje nije opravdala očekivanja. Kod Kanađana je Levon Kendall sa 15 poena bio najefikasniji, Kelly Olynyk je dodao 13.

Portoriko je konačno, nakon dva vezana poraza, stigao do prve pobjede na Mundobasketu. Iako bez povrijeđenog Carlosa Arroya, Portorikanci su slavili protiv Kine rezultatom 84:76. Kina nije bila uopšte loša, čak je u jednom trenutku imala i prednost od 10 poena, ali je katastrofalan skok bio razlog drugog poraza Kineza.

Na poluvremenu je Portoriko imao vodstvo 44:41, a na početku drugog poluvremena Kina pravi seriju 8:0 i preokreće rezultat u svoju korist (49:44). Međutim, odmah nakon toga Portorikanci su se vratili u igru i vratili prednost koju nisu ispuštali sve do kraja utakmice. Angel Vassallo je sa 22 poena, uz sjajan šut za dva poena 8/10, predvodio Portorikance, Barea, Peavy i Lee su dodali po 13, a Renaldo Belkman 10 poena i 13 skokova. Yi Jianlian je sa 24 poena bio najbolji Kinez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.