Teška povreda Zolotića, Zrinjskom bod na Grbavici

Tri isključenja na utakmici i nijedan gol

Teška povreda Zolotića, Zrinjskom bod na Grbavici

Edmir Škorić, foto: A. Balić

Teška povreda mladog bh. reprezentativca Nermina Zolotića zasjenila je utakmicu Željezničara i Zrinjskog, u kojoj su gosti iz Mostara stigli do boda. Nije bilo pogodaka nakon 90 minuta igre, ali bila su tri isključenja.

Željezničar i Zrinjski ponovo su odmjerili snage - četvrti put ove sezone. Nedavno je Željezničar savladao Plemiće u Mostaru te izborio finale Kupa BiH, a sada su koplja ukrstili i u 21. kolu Premijer lige. Željezničar je bio puno bolji, čitavo drugo poluvrijeme trajala je opsada gola gostiju iz Mostara.

 

No, ono što je zasjenilo utakmicu i sve drugo gurnulo u drugi plan je teška povreda mladog veznjaka Plavih Nermina Zolotića, kojeg je u 69. minuti nagazio Hrvoje Miličević i zaradio crveni karton. Mladi bh. reprezentativac je iznesen na nosilima uz bolnu grimasu na licu. 

 

Inače, u prvom dijelu nismo puno toga vidjeli. Zrinjski je prijetio baš preko Miličevića, čiji je udarac zaustavio Antolović, dok su na drugoj strani Urdinov i Stanić šutirali preko gola. 

 

Adilović je u 52. minuti iskosa s lijeve strane gađao suprotni ugao, a lopta otišla pored gola. U 57. minuti dobar ubačaj Selimovića s desne strane, Adilović se ne snalazi najbolje. Uzvratio je Zrinjski preko Brlenića, no Antolović je siguran. 

 

U 58. minuti mladi golman gostiju Vasilj brani šut Selimovića iz mrtvog ugla. Amar Osim, menadžer domaćih, u 61. minuti iz igre vadi Urdinova, a ubacuje mladog Hodžića i Željo kreće u apsolutnu ofanzivu. I onda u 69. minuti ta povreda Zolotića, koja će ionako već hendikepiranom Željezničaru otežati stvari u nastavku sezone. Za nadati se da je popularni Zola dobro.

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krenuo je Željo po taj gol vrijedan tri boda, sijevalo je pred golom Vasilja, ali mreža je mirovala. Vasilj je zaustavio udarac Bogičevića iz slobodnjaka u 75. minuti, a u 79. minuti snage na terenu su izjednačene. Jamak je pao u kaznenom prostoru Zirnjskog, a sudac ga je kaznio žutim kartonom zbog simuliranja. Kako je to Jamaku bio drugi žuti, morao je ranije u svlačionicu.


Bližio se kraj, Željo je napadao, Zrinjsko iz kontre mogao doći i od čitavog plijena, ali je Arežina oklijevao i upropastio dobru priliku. Prethodno je, nešto ranije, Stanić dobro pucao iz slobodnog udarca iskosa s lijeve strane, mladi Vasilj po ko zna koji put sjajan. U sudačkoj nadoknadi je Vasilić dobio direktan crveni karton, jer je pokupio jednog gostujućeg igrača iako je bio posljednji čovjek plave odbrane.

Najbolju šansu u samoj završnici propustio je Hasanović, odnosno Vasilj je odbranio njegov udarac sa oko osam metara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.