Teške optužbe UEFA-e na račun Lyona i Bešiktaša

Nakon sinoćnjih nereda

Teške optužbe UEFA-e na račun Lyona i Bešiktaša

Fudbaleri Lyona sinoć su na domaćem terenu porazili Bešiktaš sa 2:1 u okviru prvog meča četvrtfinala Evropa lige.

Ipak, utakmicu su obilježili navijački neredi prije početka meča, pa je sama utakmica kasnila 45 minuta. Naravo, iz UEFA-e nisu propustili reagirati na ovu situaciju te su stigle optužbe na račun obje ekipe.

Iako su navijači Bešiktaša napali domaće bakljama zbog čega su ovi pobjegli na teren, nisu samo gosti krivi za incident, već će i domaći čini se biti žestoko kažnjeni.

Naime, UEFA optužuje Lyon zbog propusta prilikom organizacije utakmice, gužve na stepenicama, neoduzimanja baklji te zbog utrčavanja navijača na teren nakon drugog gola domaće ekipe.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

S druge strane, Bešiktaš je optužen za unošenje i korištenje baklji te za neprimjereno ponašanje navijača. UEFA će vjerovatno u narednim danima izreći kazne objema ekipama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi