Teške optužbe za Blattera: On namješta izbor za Zlatnu loptu

Stoichkov uvjeren da je izbor namješten

Teške optužbe za Blattera: On namješta izbor za Zlatnu loptu

Midhat Šljivak

Hristo Stoichkov, nekadašnji napadač Barcelone i reprezentacije Bugarske, prozvao je predsjednika FIFA-e Seppa Blattera zbog navodnog namještanja izbora za Zlatnu loptu.

Stoichkov smatra kako je Sepp Blatter odgovoran za malverzacije izbora za Zlatnu loptu, te ističe da je uvijek bilo dosta sumnjivih glasova...

"Ronaldo je nesporno u prošloj sezoni bio bolji od Messija i Riberyja i oni su najbolji fudbaleri na planeti. Ne krivim nikoga od njih, već se samo pitam ko je i kako glasao? Kako se Ribery, nakon toliko trofeja koje ima, može vratiti sutra u Munchen kao da se ništa nije dogodilo?  Trebalo bi se nekad zapitati, ko plaća za pobjedu određenih igrača?", rekao je Stoichkov, te je nastavio:

"Od 1995. godine, kada je Blatter stigao, pobrinuo se da i igrači s drugih kontinenata mogu pobijediti. To je dobra odluka, ali se onda promijenio smisao glasanja.  Oni su promijenili moj glasački listić te godine. Paolo Maldini se nije pojavio tad, a ja sam glasao za njega, da bi na kraju ispalo da sam glasao za Lothara Matthausa. Te godine je pobijedio George Weah, još jedan veliki igrač. To me je uvrijedilo", rekao je Stoichkov.

Nekadašnji reprezentativac Bugarske je 1992. i 1994. godine bio drugoplasirani u izboru za najboljeg fudbalera svijeta, a ispred njega su bili Marco van Basten i Romario...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.