Teško bolesni golman putuje sa selekcijom Nigerije na Svjetsko prvenstvo

Savez odlučio

Teško bolesni golman putuje sa selekcijom Nigerije na Svjetsko prvenstvo

Midhat Šljivak

Svaka reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ima mogućnost da pored 23 registrovana igrača povede i dodatnog koji neće biti u protokolu za nastup.

Veliki broj selekcija se odlučio povesti momke koji stvaraju dobru atmosferu, a sa selekcijom Nigerije putovaće golman Carl Ikeme.

Ovaj 31-godišnji golman je član Wolverhamptona. Branio je redovno za ovaj tim prethodnih pet godina, ali pred početak sezone koja je iza nas dijagnostikovana mu je akutna leukemija.

To je značilo kraj karijere za ovog čuvara mreže koji se trebao naći i na spisku putnika na Mundijal u Rusiji, ali će se na kraju tamo i pojaviti.

Fudbalski savez Nigerije odlučio je da Ikemea povede kao 24. igrača koji će njihovim igračima davati dodatnu snagu na putu ka dobrom rezultatu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ikeme će naravno biti pod konstantnim ljekarskim nadzorom u svojoj životnoj borbi koja nije nimalo laka.

Nigerija će na SP-au igrati protiv Hrvatske, Islanda i Argentine i sigurno da im predstoji velika borba za plasman dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti