Teškoće za HNK Neum: Teška ozljeda Jure Lovrića
Napadač Neumljana Jure Lovrić zadobio je tešku ozljedu na utakmici protiv Troglava (foto: HNK Neum facebook)

U meču s Troglavom

Teškoće za HNK Neum: Teška ozljeda Jure Lovrića

Proteklog vikenda HNK Neum je na svom stadionu Meteriz ugostio NK Troglav kojeg je deklasirao s 5:0 i učvrstio se na vrhu ljestvice Druge lige Federacije (jug) s pet pobjeda iz isto toliko susreta. 

No, Neumljani su ovaj trijumf skupo platili. Najbolji igrač domaćeg tima Jure Lovrić koji inače igra na poziciji napadača zadobio je tešku ozljedu. U jednom duelu s obrambenim igračem Troglava Lovrić je ostao ležati i hitno je prebačen u Dom Zdravlja Neum.

Otamo je napadač domaćih sproveden u dubrovačku bolnicu gdje mu je dijagnosticiran prijelom drugog vratnog pršljena. Ta dijagnoza automatski znači da je za Lovrića ova sezona završena što će biti veliki hendikep za Neumljane koji imaju ambiciju plasitati se u viši rang. 

"Hvala ekipi, treneru i upravi na podršci vratit ću se nikad jači iz ovoga" - poručio je Lovrić u izjavi koju je prenijela službena facebook stranica HNK Neum. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi