Stipe Ćapeta, HNK Neum: Cilj nam je imati jednu od najboljih nogometnih škola u BiH

Predsjednik neumskog kluba za SportSport.ba

Stipe Ćapeta, HNK Neum: Cilj nam je imati jednu od najboljih nogometnih škola u BiH

Neki novi vjetrovi pušu u HNK Neum, trećeplasiranom klubu Druge lige Federacije - Jug. Umjesto Milana Njavre na skupštini klupa za novog predsjednika kluba izabran je poduzetnik Stipe Ćapeta, klub je imao i igračkih promjena no ambicije Neumljana ne opadaju. 

Za SportSport.ba upravo je novi predsjednik kluba Stipe Ćapeta pojasnio što se to tijekom zimske stanke dešavalo u HNK Neum.

Gospodine Ćapeta, izabrani ste za novog predsjednika HNK Neum. Što to znači za HNK Neum, u kojem smjeru će vašom inauguracijom krenuti klupska politika?

"Klub će nastaviti putem kojim je išao i do sada. Odlukom skupštine kluba jednoglasno sam izabran za novog predsjednika i sada je na meni da opravdam to ukazano povjerenje" - govori Ćapeta i nastavlja: - "Velika mi je čast i ujedno je velika odgovornost biti na čelu ovako mladog i ambicioznog kluba. Kluba sa preko 100 polaznika u omladinskoj školi čije su skoro sve selekcije u vrhu svih takmičenja hercegovačkog nogometa".

Završen je prelazni rok, je li u klubu bilo kakvih igračkih promjena?

"Bilo je. Naš dugogodišnji kapetan Jerko Konjevod koji je od prvog dana bio uz klub se oprostio od aktivnog igranja nogometom, a naš najbolji strijelac Jure Lovrić preselio je u Hrvatsku gdje će nastaviti s karijerom i poslom. Nismo sjedili skrštenih ruku, doveli smo tri nogometaša s prvoligaškim iskustvom. Stoper Robert Grbavac, veznjak Luka Stojanović i napadač Paul Kajtazi naši su novi nogometaši, znači da smo se pojačali u svim linijama". 

Kakve su dugoročne ambicije HNK Neum?

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

"Pa prije svega to je afirmacija naših mladih igrača. Imamo potpisan ugovor o suradnji s HNK Hajduk i cilj nam je uz njihovu pomoć napraviti jednu od najboljih nogometnih škola u Bosni i Hercegovini, a što se tiče seniora, cilj je da se već u idućoj sezoni plasiramo u Prvu ligu Federacije. U svemu ovome moram istaknuti i svesrdnu pomoć naše općine s kojom odlično surađujemo i koja nam dosta pomaže oko infrastrukture, posebno terenima s umjetnom travom. Mislim da su lijepi dani pred našim klubom" - rekao je Stipe Ćapeta u razgovoru za SportSport.ba. 

Inače, Neumljani su jučer u pripremnoj utakmici savladali stolačku Iskru rezultatom 5:0 uz dva gola 17-godišnjeg Vujnovića, dvostruki strijelac bio je i Krvavac dok je jednom pogodio novopridošli Kajtazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi