Tešnjaci slab protivnik za Play Off

A1 liga

Tešnjaci slab protivnik za Play Off

M. Skaka

Utakmicu 14. kola A1 lige u Tešnju, ekipa Play Off Ipsa je riješila u svoju korist lakše nego što su vjerovatno i sami očekivali.

Domaćin je djelimičan otpor pružio tek u prvoj četvrtini (19:21), a nakon toga igrači Play Off Ipsa preuzimaju stvar u svoje ruke, te jakom odbranom i efikasnom igrom u napadu razbijaju zonsku odbranu domaćina i na poluvrijeme odlaze sa visokih +22. Zanimljivo je da je drugu četvrtinu gostujuća ekipa dobila sa visokih 25:5.

U trećoj četvrtini u ekipi Play Off Ipsa priliku dobijaju igrači sa klupe, na što domaćin opet nije imao adekvatan odgovor. Rezultat iz minute u minute raste i na kraju 3. četvrtine već je nedostižnih 38:64 (+26) za goste iz Sarajeva. Posljednja četvrtina pokazuje da nije riječ o slaboj igri domaćina već o velikoj razlici u kvalitetu igrača. Konačan rezultat je glasio visokih 53:94 za Play Off Ipsa.

Najefikasniji u ekipi Play Off Ipsa bili su Adelmo Delić i Damir Palata sa po 21 postignutim poenom, a kod domaćina Zukanović sa 15 i Mehuljić sa 13 poena.

Ovom pobjedom ekipa Play Off Ipsa je došla samo na 1 bod razlike od 2. mjesta A1 lige.

Sljedeći vikend donosi Sarajevski derbi između Play Off Ipsa i KK Vogošća. U prvom dijelu prvenstva ekipa Play Off Ipsa je slavila sa 80:93 kao gost u Vogošći. U međuvremenu Vogošća je angažovala nekoliko iskusnih igrača, te dva igrača na pozajmicu iz KK BOsna, a s druge strane Play Off Ipsa u svojim redovima u odnosu na prvi dio sezone ima još jednog Amerikanca (Fletcher) te izvrsnog Adelma Delića iz Čelika, tako da sljedeće kolo donosi istinski sarajevski derbi.

Trica Mann Hummel – Play Off Ipsa 53:94

(18:21, 5:25, 14:18, 15:30)

PLAY OFF IPSA: Tucaković 2, Delić 21,Cowles 4 , Palata 21 , Kalamujić F. 8 ,Fletcher , Kalamujić K. 8 , Tarčin 16 , Bravo 14. Trener: Goran Lojo
TRICA MAN HUMMEL: Dobrijević 2,Bahtić, Hadžismajlović 2, Husetić 5, Baćinović, Jabandžić 9, Mehuljić 13, Muminović, Hrvić 7, Zukanović 15. Trener: Nijaz Hasanbašić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti