Kako postati prvak u Albaniji? Slušati druge rezultati i postizati golove kad zatreba!

Luda završnica prvenstva

Kako postati prvak u Albaniji? Slušati druge rezultati i postizati golove kad zatreba!

A. Čaušević
Teme:

Teuta i Vllzanija su prvenstvo Albanije okončani sa po 66 bodova, a titula prvaka je pripala Teuti i to poslije 27 godina čekanja.

U četiri međusobna duela ove sezone Teuta i Vllzanija su upisali po minimalnu pobjedu, dok su dva duela završila 0:0 pa je na kraju odlučivala gol-razlika.

Teuta je na domaćem terenu dočekala otpisan Apolonio Fier i na kraju napunila mrežu gostiju s ubjedljivih 6:1. Gosti su dobili i dva crvena kartona što je olakšalo gostima posao da u finišu postignu tri gola.

Vllzanija je stigla do pobjede nad Lacijem s 2:0. Drugi gol na meču bilo je djelo Harisa Dilavera, ali to domaćim nije bilo dovoljno za titulu.

Teuta je na kraju završila sezonu s gol-razlikom +26 (42:16), dok je Vllzanija imala gol-razliku +22 (44:22) te se morala zadovoljiti drugim mjestom.

Na stadionu u Durresu bili su prisutni i samo odbrani navijači. FS Albanije je dozvolio prisustvo za nekoliko stotina gledatelja koji su se pobrinuli za dobru atmosferu.

Inače, u Konferencijsku ligu će Partizani koji sezonu završava sa 65 bodova. Iz lige su ispali Bylis i Apolonia, dok će Kastrioti u razigravanje za opstanak.

Teuta će igrati u kvalifikacijama za Ligu prvaka te zbog slabog koeficijenta neće imati status nositelja što znači da se ne nalazi na listi mogućih protivnika Borca iz Banja Luke. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi