Tevez se odriče bogatstva, Kina nije ono što je želio

Vraća se u Evropu?

Tevez se odriče bogatstva, Kina nije ono što je želio

Edmir Škorić

Argentinski nogometaš Carlos Tevez (33) ubrzo bi mogao da napusti Kinu, u kojoj je za kratko vrijeme zaradio pravo bogatstvo.

Tevez je u redove Shanghai Shenhue stigao iz Boce Juniors, čime je postao najplaćeniji igrač na svijetu s ugovorom koji mu donosi 40 miliona dolara po sezoni, ali očigledno da novac nije ono što ga čini sretnim.

Tvrdio je kako mu je lijepo u Kini, no danas su se pojavile informacije koje govore da će bivši igrač brojnih evropskih velikana ipak napustiti Kinu nakon samo pola godine.

On je u 13 nastupa zabio samo dva gola, te je očigledno da mu novo tlo ne prija i da Kina nije njegova obeća zemlja. Osim toga, Shanghai bi mogao napustiti i Gus Poyet, trener koji u posljednje vrijeme ne bilježi dobre rezultate na klupi Shanghaija.

Nije jasno gdje će Tevez poslije Kine, navodi se da bi mogao u rodnu Argentinu, a sigurno da bi još mogao pružiti u evropskom nogometu. 

Tridesettrogodišnji napadač karijeru je počeo u Boci, igrao je za Corinthians, West Ham, United, City, Juventus, potom opet u Boci, a od zime je član Shanghaija. U dresu Argentine je sakupio 76 nastupa i postigao 13 pogodaka.

U bogatoj karijeri Tevez je osvojio mnoge trofeje, odlazak u Kinu dobro mu je popravio  budžet, no definitivno ga izbrisao s nogometne mape. Povratak na tlo Starog kontinenta moglo bi ga vratiti na scenu. Vjerovatno ćemo vrlo brzo saznati novu destinciju Teveza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi