Težak poraz Bochuma, Zahirović dobio crveni karton

2. Bundesliga

Težak poraz Bochuma, Zahirović dobio crveni karton

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Adnan Zahirović dobio je crveni karton u porazu Bochuma od Ingolstadta.

Bochum je u gostima kod Ingolstadta poražen s 3:0. Domaći nogomeaši su došli do vodstva golom Hofmanna u 27. minuti, da bi na 2:0 povisio Lappe u 71. minuti. Konačnih 3:0 postavio je Hofmann svojim drugim golom u 78. minuti. Zahirović je ušao u igru na poluvremenu, a u 63. minuti dobio je crveni karton nakon dva ekspresno zarađena žuta kartona.

Njegov Bochum ostaje na petnaestoj poziciji sa 30 bodova, te je i dalje bezbijedanm jer 16-plasiranom Dresdenu bježi četiri boda. 

Paderborn je u derbiju kola razbio St. Pauli rezultatom 3:0 Bio je to duel trećeplasirane i četvrtoplasirane. Saglik je bio dvostruki strijelac za domaće, a mrežu gostiju pogađao je i Meha. Mario Vrančić, bh. internacionalac, odigrao je 90 minuta za domaći sastav.

Azemi je vodio Furth do pobjede s dva gola protiv Dusseldorfa. Strijelci za domaće u 4:1 pobjedi bili su još i Brosinski, te Stieber, a Benschop je postigao utješni gol za nemoćne goste. Furth je sada na bod od lidera Koelna uz utakmicu više. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bh. reprezentativni golman Jasmin Fejzić branio je 90 minuta u domaćem remiju Aalena protiv Dynamo Dresdena. Kempe je postigao vodeći gol za goste u 79. minuti, da bi nekoliko minuta kasniej Grech s penala zabio za 1:1. Dodajmo još da je Sandhausen s 2:1 savladao Union Berlin. 

2. Bundesliga, 27. kolo:
Aalen - Dresden 1:1 ( Grech 83 - penal/ Kempe 79)
Furth - Dusseldorf 3:1 (Azemi 39, 55, Brosinski 65, Stieber 78/ Benschop 66)
Ingolstadt - Bochum 3:0 (Hofmann 27, 78, Lappe 71)
Paderborn - St. Pauli 3:0 (Saglik 42, 69 - penal, Meha 58)
Sandhausen - Union Berlin 2:1 (Blum 7, Adler 51/ Quiering 5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije