Težak poraz Gaziantepspora na gostovanju kod Trabzona

Medunjaninu 90 minuta

Težak poraz Gaziantepspora na gostovanju kod Trabzona

A. Haznadarević

U sklopu 20. kola turske Super lige, do sada su odigrana tri susreta, u kojima je Orduspor s 2:1 savladao Genclerbirligi, Trabzonspor je sa visokih 4:1 razbio Gaziantepspor, dok su Eskisehirspor i Mersin remizirali bez golova.

U prvom susretu dana, Orduspor je bio bolji rival, te je u 38. minutu susreta došao u vodstvo protiv Genclerbirligija, a strijelac je bio Umbides. Yelken je u 64. minutu povisio na 2:0, da bi u 71. Dejan Lekić ublažio rezultat, postavivši konačnih 2:1.

 

Treba dodati i to da bh. internacionalca Ermina Zeca nije bilo u sastavu poraženog Genclerbirligija.

 

Ekipa Gaziantepspora, za koju nastupa Haris Medunjanin, pretrpila je težak poraz na gostovanju kod Trabzonspora od 4:1. Mierzejewski je načeo mrežu gostiju 20. minutu, da bi Alanzinho u 46. minutu poduplao vodstvo.

 

Colman je dodao i treći gol u 51. minutu, da bi posljednjim trenucima regularnog toka Kouemaha zabio počasni gol za Gaziantep. Minut kasnije, Halil Altintop zabija za 4:1.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

 

Susret Eskisehirspora i Mersina završen je neriješeno bez pogodaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.