Težak žrijeb za ekipe iz regiona

Poznate grupe LP za rukometašice

Težak žrijeb za ekipe iz regiona

Adnan Beganović

U sjeni žrijebanja za Evropsko prvenstvo u Austriji 2010. godine i Ligu prvaka za rukometaše, sinoć je u Beču održano i žrijebanja Lige prvaka za rukometašice.

Sreću iz šešira sinoć je podijelila jedna od najboljih svjetskih rukometašica Grit Jurak, a može se konstatovati da je svom Viborgu donijela dosta dobru grupu, dok je recimo podgoričkoj Budućnosti njemačka reprezentativka ipak bila nesretna.

Liga prvaka za rukometašice nije mijenjala format u odnosu na prošlu godinu, tako da ćemo i u ovoj sezoni u najelitnijem takmičenju gledati 16 ekipa koje će biti podijeljene u četiri grupe. Nakon grupne faze po dvije najbolje ekipe plasirat će se u četvrtfinale gdje će se igrati dvije utakmice (kući i na strani), kao i u polufinalu i finalu.

Grupa A: Viborg, Podravka, Leipzig, pobjednik kvalifikacione grupe 1
Grupa B: Hypo, Krim, Metz, pobjednik kvalifikacione grupe 4
Grupa C: Gyor, Oltchim, Itxako, pobjednik kvalifikacione grupe 2
Grupa D: Dinamo, Larvik, Budućnost, pobjednik kvalifikacione grupe 3

Prvo kolo takmičenja po grupama za sezonu 2009/10 na rasporedu je 24/25 oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.