Težak žrijeb za juniorsku selekciju BiH

Bh. tim dobio tešku grupu

Težak žrijeb za juniorsku selekciju BiH

M. Šljivak

Juniorska fudbalska reprezentacija BiH saznala je rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Armeniji 2019. godine.

U prvoj rundi kvalifikacija koje se igraju u jesen 2018. godine selekcija koju sa klupe predvodi Toni Karačić za rivale je dobila veoma jake selekcije Holandije i Repulbike Irske, te selekciju Farskih Ostrva.

Dvije najbolje selekcije iz 13 grupa proći će u Elitni krug, a kroz drugi dio kvalifikacija tražiće se sedam učesnika za Evropsko prvenstvo 2019. godine.

Direktan plasman na Euro 2019. godine ostvarila je Armenija kao domaćin, dok su učesnici Elitnog kruga bez kvalifikacija Portugal i Njemačka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi