Thiago Motta se oprašta od fudbala

Dobit će posao u PSG-u

Thiago Motta se oprašta od fudbala

Italijanski fudbaler Thiago Motta na kraju sezone će se oprostiti od aktivnog bavljenja fudbalom, prenose inostrani mediji.

Motta je napunio 35. godina i odlučan je u namjeri da na kraju sezone okači 'kopačke o klin', a posljednju utakmicu u karijeri i ujedno za Paris Saint-Germain će odigrati večeras protiv Rennesa.

Ovaj stameni defanzivac će najvjerovatnije ostati u Paris Saint-Germainu i nakon karijere, s obzirom da mu je ponuđeno da radi kao trener u omladinskom timu, za što je i izrazio spremnost.

U redovima francuskog prvaka Motta je od januara 2012. godine, kada je za oko 10 miliona eura došao iz Intera, a dosad je na 164 ligaška susreta postigao osam pogodaka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prije Paris Saint-Germaina je, podsjetimo, igrao za Barcelonu, Atletico Madrid, Genou i Inter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi